19 Nisan 2010 Pazartesi

NarC


Ne varsa bu İzmit'de var diyebilirim aslında. Havasından mıdır; yoksa suyundan mı? bilmiyorum ama en güzel yerli gruplar bana göre burdan çıkıyor. Peki, "bu kadar güzeller de neden biz bilmiyoruz?" derseniz,tanıtımdaki eksikliği ve destek bulamamalarını neden gösterebilirim.

Bir grubun kendini geliştirebilmesi için en önemli etmenler; çalışmaları, prova yapmaları ve dinleyicileriyle buluşabilmeleridir. Eğer siz siyasi, hukuki, dini gibi bir çoğu mantıksız nedenlerle bu insanların önünü keserseniz, tiyatroları, sinema salonlarını, barları kapatır, onları küçücük mekanlarda, kimi zaman evlerinde sanatlarını icra etmeye mecbur bırakırsanız ( ki bu bile, bazı kalıplardan çıkamamış kimi kesimlerce çocuklarının ve kendilerinin ahlakını bozacak toplantılar, huzur ve rahatı bozacak davranışlar olarak nitelendirilmekte) ne gelişmiş bir toplum, anlayış, saygı, sevgi, barış bulabilirsiniz; ne de o kaybetmekten korktuğunuz rahat koltuklarınızda bir ömür geçirebilirsiniz.


Konu şu ki, bu koşulsuzluklarla boğuşurken, farklı kesimlerce sunulan olanakları görüp kendilerine bir fırsat yaratmaya çalışan genç yeteneklerimiz de var. Bunlardan biri de "NarC". Narc çok sevdiğim arkadaşlarım tarafından 2007 yılında kurulan İzmit'li bir grup. O dönemler her biri kendilerince farklı uğraşlarla bağlı oldukları müzüğe, bir araya gelerek farklı bir ruh kattılar. Örneğin grubun gitarcısı Odi lakaplı sevgili Onur:) sevdiği şarkıların sözlerini çıkarır, yeni sözler yazar ve nasıl olmuş diye bana gönderirdi. Bazen öyle işlere imza atardı ki, burdan da itiraf etmeliyim ki bir gün boyunca defalarca şarkıyı başa sardığım olurdu:)

Şenlikler, barlar, derken şimdi adlarını Rock'n Dark yarışmasının Bursa elemelerinde aldıkları dereceyle duyuruyorlar. Bu da demek oluyor ki, yakın gelecekte yeni nesli karşılayacak olan kaliteli adamlar yolda:)

29 Nisan'da yapılacak olan yarı finalde internet ve 30 Nisan'da jüri oylamasıyla ana finale kalacak grup belirlenecek.

Ben eminim çok iyi bir dereceyle dönecekler Kocaeli'ye.. Başarılar çocuklar.

NoT: Destekleriniz için, alttaki linke tıklayarak, üye olduktan sonra Narc grubuna bir 5 yıldızı çok görmezde gönderirseniz çok seviniriz:))

http://www.rockndark.com/events/_2010/_4/Rock-n-Dark-Muzik-YarIsmasI-Finali_1/contestants/NARC

2 yorum:

ola la dedi ki...

Şans eseri rastladım blogunuza ve çok hoşuma gitti. Sade, anlaşılır ve samimi bir dili var. merakla diğer yazılarınızı ve kulis arkası dedikodularını daha çok bekliyorum.

Unknown dedi ki...

çok teşekkür ederim:))