23 Temmuz 2010 Cuma

"Kuşakların Birleştiği Konser"

Uzunca bir süre hayranlarıyla buluşmayan, resmi olarak ayrılmasalar da bir dönemi bireysel deneyimler kazanmak için ayrı geçiren, 7 yıl sonunda da Avrupa Turnesi kapsamnında bir araya gelerek ülkemizi de ziyaret eden The Cranberries, dün gece binlerce kişiyi yıllanmış parçalarıyla coşturdu.

Aslında 90'lar, grup üyelerini "The Cranberry Saw Us" adıyla tanımıştı. Bizlerse, onlar resmi olmayan dağılımlarını gerçekleştirmeden önce "The Cranberries adıyla ve dilimize yapıştırdıkları "Zombie, Animal Instincts, Linger" gibi bir birinden güzel parçalarıyla tanıdık. 2000'li yıllar onlar için "Bireysellik" adı altında yeni deneyimler kazandırmış olsa da, dün akşam gördük ki bütün olarak bize dönmeleri çok daha doğru bir seçimmiş.

Konser Alanından

Aracımızdan yoğun kalabalık nedeniyle yolun yarısında indiğimizde, İnönü Stadı'na kadar uzanmış uzunca bir kuyruk bizi "merhaba"larla karşılıyordu. Ben ömrü hayatımda hiç bir konserde böyle bir kuyruk görmemiştim. Kuyruk uzanmakla kalmıyor, büyük bir "S" oluşturmuş başa dönüp sonra tekrar sona doğru kıvrılıyordu. Kuyruğun nedeni ise girişe kurulan havuz sisteminin pratik kurulmamasından kaynaklanıyordu. Alana ulaşabildiğinizde bir diğer süpriz ise her yerde 50 kuruşa, konserlerde ise en fazla 2 TL'ye satın aldığınız suların, içeride 5 TL'ye satılıyor olmasıydı. 30cc'lik kutu bira ise kutusuyla birlikte 10 TL'ydi. Bu anlamsız fiyat skalası ve komiktir ki depolarında yeterli biranın olmaması nedeniyle içki kullanımı son derece azdı.

Alanda ilk dikkat çekenler ise, sponsor firma Renault'un uzun boylu kızları, giriş alanının hemen karşısındaki duvarın üstüne yerleştirdikleri bir aracı ve FOH alanının hemen arkasına kurulan dev bir led ekranın olmasıydı.

Konser, bir çoğumuzun Cenk-Erdem ikilisi olarak tanıdığımız ünlü radyoculardan Cenk Durmazel'in solistliğini yaptığı MALT grubunun sahne almasıyla başladı. Sonrasında ise bir dans grubu Cranberries öncesi ortamı hareketlendirmeye çalıştı.

Ve Sahnede Mini Kırmızı Elbisesiyle Dolores O'Riordan

Analyse parçasının melodileri kulaklarımıza ulaşırken, sahneye "Close your eyes, Breathe the air out there, we are free" sözleriyle, gözlerimiz sahnede Cranberries'in solisti Dolores buluşuyor. Her yeni şarkıda daha çok enerjik olan, belkide uzun süredir sahne almamanın birikmişliğiyle sahnenin bir başından diğer ucuna koşup duran, sürekli hoplayıp, zıplayan, dans eden Dolores, çılgın bir genç kız izlenimi bırakıyor bizlerde. Gelen seyirci kitlesine de baktığınızda, yaş oranlarındaki farklılık da şaşırtıcı. 60'larında ve 17'lerindeki seyircileri bir arada görmek hoş bir ambiyans oluşturmuştu.

When You're Gone parçasını bir kaç kere dinleyemesem de konser bu yazın güzel ve en kalabalık konserler listesinin ilk sıralarına yerini aldı. Kaçıranlar için bugün Türkiye'deki 2. konseri İzmir Çeşme'de.

Hiç yorum yok: