14 Temmuz 2010 Çarşamba

Bir de Massive Dinleyelim Bakalım..:)


BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) bu yaz 2. one off konserlerinden birini daha dün akşam Massive Attack Konseri ile Kuru Çeşme Arena'da gerçekleştirdi. Konserde beklenen neydi bilemiyorum ama beklenmeyen bazı şeyler de vardı ki, onlar da, Massive Attack'ın " savaş, işkence, popüler kültür, kapitalizm karşıtı hazırladıkları mesajları sahne şovlarında kullanmalarıydı. Aslında, bahsedilenlerin sadece global mesajları içermemesi, Türkiye'nin iç yapısına yönelik hazırlanmış kinayelerin yer alması, ortam gereği çok güzel karşılandı; tabi karşılanmaması gerekenler de. Aslında sosyal bir ortam da, ki konu müzikse eğer, verilmek istenen mesajlar çoğu kez doğru iletilebiliyor. Burda önemli nokta ise dozajı iyi ayarlamak.

Konser alanı Rihanna'daki kadar dolu değildi. Siz deyin 5 bin ben diyim 4 bin kadar seyirci, bir kaç şarkıdan sonra kafaları bulmuş yakalayabildikleri yerlerden şarkılara kendilerince eşlik ediyorlardı.  

Sahne arka fonu kaplayan ledlerle kaplanmıştı ve çeşitli mesajlar belirli aralıklarla döndürülüyordu. Ses bası fazla abartmış olsalarda kulakta bir kirliliğe neden olmuyordu; temizdi diyebiliriz yani. Alan da sıkıntı yaratan konular ise sanırım her organizasyonda da olduğu gibi tuvaletlerdi. Kuyruk, "ya iç ve katlan ya da dinle ve içmekten vazgeç" boyutundaydı.

Artık Kuru Çeşme'nin giriş problemini çözme zamanı geldi de geçiyor sanırım. Sistem görülmesine rağmen her seferinde aynı akreditasyon mantığıyla işlemez ki.. Tek bir sıra ve binlerce kişi o sırada devasa kuyrukta... Bileklikler ise bundan 3-5 sene önce Rock'n Coke operasyonunda kullanılan bileklik modeli. Klipsleri inanılmaz kötü ki çok rahatlıkla bileğinizden çıkartıp başkasına veebilirsiniz. Burdan önerim, artık yeni modelleri çıktı bu klipslerin. Görenler adındaki bir şirket, bu işi harika hallediyor. Bilginize...

Genel itibari ile boğaz manzarasında izlenebilecek iyi bir konserdi. Bakalım sıra da ne var..



2 yorum:

Ayten dedi ki...

aysenur bomba ya devam et gooo onnnn

Unknown dedi ki...

:))