22 Ağustos 2010 Pazar

U2'ya 15 Gün Kala


Beklenen konsere sadece 15 gün kaldı. Bir çok kesimin Türkiye’ye gelmesini beklemediği “Gelecekler mi?Neden gelmiyorlar? Gelseler ne güzel olur” soru ve endişelerini geleceklerini açıklayarak gideren U2, U2 360º Tour İstanbul konserini 06 Eylül 2010 Pazartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirecek. Saat 21.00’de başlayacak konserden önce, saat 19.30’da İngiltere’nin en önemli alternatif rock gruplarından Snow Patrol sahne alacak. Stada erken gelmek isteyenler için, stat çevresinde yer alacak olan aktivite alanları, kapılarının erken açılmasıyla sizleri konser saatine hazırlıyor olacak. Aktivite alanı için kapılar 13:00’da açılacakken, stada girişiniz 17:30’da başlayacak.


Konser Hazırlıkları Ve ULAŞIM

Bu büyük konsere hazırlıklar günler öncesinden başladı. Hummalı bir koşuşturma içerisinde olan ve her şeyin izleyiciler için mükemmel olabilmesi için çalışan görevliler de herkes gibi çok heyecanlı. Başta, U2 Live Nation olmak üzere Pozitif ve İKSV işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla düzenlenen bu konser için en çok endişen ilen konu ulaşımdı şüphesiz. Ancak buradan da belirtmeliyim ki, sizlerin aklına takılan her konu titizlikle tek tek masaya yatırılarak tartışıldı ve çalışmalara başlandı. Geçtiğimiz günlerde de sosyal paylaşım sitelerinde ve basında paylaşılan ulaşım planını kısaca buradan da özetlemek gerekirse, en başında erken yola çıkmanızı ve toplu taşıma araçlarını tercih etmenizi önemle vurgulamak isterim. Şehir merkezlerindeki tüm metro, metrobüs, otobüs, tramvay ve ya dolmuşlardan da bu konu yararlanabilirsiniz.


Hareket noktaları ise;


TREN; Sirkeci’den 15 dakikada bir kalkan seferler ile Halkalı’ya


Metrobüs; Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattı ile Yenibosna’ya


Hafif Metro: Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı (M1) hattı Yenibosna durağı


VE TAKSİM; noktası 12:30- 17:00 saatleri arasında sizlerin alana gidişinizde Tem’den hızlı seferleriyle hizmet veriyor olacak.


Özel araçlarıyla gelmek isteyenlere de, batı-güney yollarını kullanabileceklerini buradan hatırlatalım. Stad otoparkı 10 TL olarak fiyatlandırıldı.

NEDEN GİTMELİYİM?

Kaç kere konsere gittiniz? “Uff aman göremiyorum, ya keşke başka yerden biletimizi alsaydık. Bak sahnenin yanları yüzünden göremiyorum hiçbir şey.. Ya şuna bak önüme geçti göremiyorum.” gibi konser anınızı tatsız kılan kim bilir kaç konser geçirdiniz. İşte tüm bunların üstüne şunu diyebilirim ki, bu konser tüm olumsuzluklarınızı olur kılan, bu kadar yakınınıza kadar gelmiş, belki de hayatınızda bir kere görebileceğiniz harikulade bir konser. U2’nun müziği sizi kendine çekmiyor olabilir, farklı düşüncelere sahip insanlar da olabilirsiniz; ancak böyle bir görsel şovu Türkiye’de bir daha görmek mümkün olabilir mi bunu da bir daha düşünmenizi isterim. Bilet fiyatları da gayet uygun. 50 TL’den 550 TL’ye kadar farklı kategorilerdeki biletler, her kesimden insanın izleyebilmesi düşünülerek satışa sunulmuş.



ERKEN GİTMENİN FAYDALARI

Konser gününe daha rahat ve stressiz başlayıp, geceyi hayatınızın unutulmaz anlar listesine daha mutlu kaydetmek istiyorsanız, erken gelmenizde ve toplu taşıma araçlarını kullanmanızda fayda var. “Erken geldim ama zaman nasıl geçecek?” diyenleriniz varsa, aktivite alanlarında müzik severlerle hoş sohbetler geçirebilirsiniz ve en önemlisi eğer saha içi biletine sahipseniz stat alanına giren ilk 2500 kişi arasında olduğunuzda “inner circle(iç daire)” ismi verilen özel bölüme girerek U2’yu en önden izleme ve belki de ona dokunma şansını yakalayabileceksiniz.

Eğer sonradan pişman olmak istemiyorsanız bu görsel ve işitsel şöleni, yani bu büyük fırsatı sakın kaçırmayın..

The Claw 4300 metrekare büyüklüğünde ve 54 Ton ağırlığında silindir bir video sistemine sahip,ayrıca video ekranı 500.000 pikselden oluşuyor

Hiç yorum yok: