8 Kasım 2010 Pazartesi

21. efes pilsen blues festivali bitti


41 gunde, 20 sehirde 26 konserle gerceklesen festival dün son konserleriyle turneyi ve 21. festivalimizi tamamlamış oldu. Bu senenin genç ve dinamik olan gruplarından ve her sene çıtayı yükseltmemizden belki de, 21 yılın seyirci rekorunu İstanbul'da kırımış da oluyorduk.





 ÇEKTİĞİM BAZI KARELER:)
Dolu dolu geçen bir festivalden sonra neler anlatılabilir ki.. özellikle bir çok şeyi biriktirdiyseniz. Genç oldukları için sıkıntı yaşanır korkusu, yerini mükemmel bir sorunsuz seyehate bıraktı. Sürekli kulakları çınlatan şen kahkahaların, yolculuklarda bile bitmeyen müziğin, eğlencenin, paylaşımın festivaliydi..
Örneğin Cumartesi İstanbul konserinde yaşanan bir olaydan bahsedecek olursak; Mitch Woods'un grubu tek tek sololarini yaparken, yaklasik son 10 konserdir gitarist Adam, solosu esnasinda Baris Manco'nun 'Lambaya puf de' parcasindan tonlar calmaya basliyordu ve sarkinin ilk 4 misrasini okuyorlardı. Seyirci de bunu duyunca coskuyla karsilik veriyordu her seferinde. Cumartesi günü de ayni seyi yaptiginda, seyircilerin arasindaki Dogukan Manco soka giriyor, arkadaslarindan mesajlar yagmaya basliyor.


Sonrasinda sahne arkasina gelerek tesekkur etti. Birlikte fotograflar cektirdiler.

Turne sırasında ise aldığımız bir haber bizi şaşırtıyor. Turnenin headlinerı Kenny Neal'ın ve eserlerinin Grammy ödüllerinde 7 dalda aday gösterildiğini öğreniyoruzırasında ise aldığımız bir haber bizi şaşırtıyor. Turnenin headlinerı Kenny Neal'ın ve eserlerinin Grammy ödüllerindğreniyoruz.

Adayliklari:
"Hooked On Your Love”

- Category 1 Record of the Year (#553 on the ballot) [This is for the performance on that track]
“Hooked On Your Love”
- Category 2 Album of The Year (#503)

“Things Have Got To Change”
– Category 3 Song of The Year (#704)
[This is a songwriter award]

“Things Have Got To Change”
- Category 26 Best Traditional R&B Vocal Performance (#039)

“Things Have Got To Change”
- Category 28 Best R&B Song (#110)

“Things Have Got To Change”
- Category 46 Best Improvised Jazz Solo (#301) - Lucky Peterson

“Hooked On Your Love”
- Category 67 Best Contemporary Blues Album (#064)

Seneye kimler olacağı şu anda muamma ama her sene yeni isimleri blues severlerle buluşturan efes ve pozitifin yine birbirinden harika sanatçıları ülkemizde ağırlayacağına kesin gözüyle bakabiliriz..

Hiç yorum yok: